top of page

Ulla-Pia

könönen

Självporträtt i akvarell, Ulla-Pia Könönen.

Om mig

”Akvarell och collage på spontanmålat rispapper understryker målningarnas stillsamma berättelser som någon gång kan spricka upp i ett smärtsamt minne av förlorad närhet. Den känslan finns också i det tunna pennlinjerna , tecknade i ett svep under stor koncentration.

En ängel sveper tröstande en vinge runt en litenmänniska men människan kan också ge sig hän åt en ilska där aggressivitet, skyddslöshet och skydd blir delar av samma person i samma bild”

 

Gunilla Petri

Barometern Kalmar, 15/2-2016

Jag heter Ulla-Pia Könönen. Jag är uppvuxen i Finland; i dom tusen sjöarnas land. Intresset för konst väcktes tidigt. Jag har utbildat mig i Sverige inom bildkonst och är sedan länge bosatt och verksam som konstnär i Göteborg. Jag är medlem i ateljéföreningen Kanten i Göteborg. 

 

Jag är intresserad av hur jag kan skapa ett verk utifrån valet av teknik och material. Måleri, rispapperscollage, blandteknik, objekt, textil och grafik hör till mina arbetsområden.

 

Min konst är ett poetiskt sökande efter det allmänmänskliga i den egna erfarenheten. Intresset och nyfikenheten för människans relation till sin omvärld men även dom egna drömmarna väcker skaparlusten. Det finns ett öga bortom det till synes uppenbara i min konst. I en utställning kan jag skapa en samlad scenario av verk i olika tekniker och material.

bottom of page